„VÍZ-KVÍZ”

Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak

 

KEDVES GYEREKEK!

2018-ban a nemzetközi Víz Világnap jelmondata „VÉDD TERMÉSZETESEN!”. Égető napon, szárító szelekben senyvedő növények, vagy dús legelők? Árvízzel elöntött szántóföldek, települések, vagy vízjárta árterek? Szennyvízzel terhelt, vagy tiszta folyó? Nem kérdés, hogy melyiket választjuk! A természet sok megoldást kínál, hogy élhetőbbé tegyük a Földet. Ha velünk tartotok a három héten tartó vetélkedőben, sok érdekes természettel, vízzel kapcsolatos ismeret birtokába juthattok. Felnőttként talán környezeti mérnökök, erőmérnökök, gazdák stb. lesztek, de bármilyen foglalkozásotok is lesz, akárhol is éltek a Földön, egy biztos: a vízre mindig szükségetek lesz!

2018. február 14-től a három hét során érdekes feladatsorokkal várunk benneteket. Ha szeretnétek velünk tartani, regisztrációtokat és az első feladatsor megoldásait ekkortól várjuk. Meglévő ismereteitek, tapasztalataitok nem lesznek mindig elegendők a helyes válasz megadására, szükségetek lehet lexikon, internet használatára is. Az egyes feladatsorok megoldására egy hét áll rendelkezésetekre. A versenybe a második feladatsor lezárásáig (febr.27.) be lehet kapcsolódni.

A díjazottak 2018. március 21-én, Székesfehérváron vehetik majd át jutalmukat.

 

 

 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Az idén külön kurzusba  regisztrálhatnak az egyéni és a csoportos (max.5 fő) jelentkezők.

Egy e-mail címről csak egy jelentkezést enged meg a rendszer! Az adataitokat pontosan adjátok meg a regisztrációs felületen, majd lépjetek be a pályázathoz (Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak), és iratkozzatok fel az egyéni vagy a csoportos kurzusra! Ezután látjátok majd az aktuális feladatokat. Ha elakadtok, kérjétek felnőtt segítségét!

Minden fordulónál „Kérdések” néven megtaláljátok a tesztsor pdf-változatát, amiből előzetesen tájékozódhattok, ez alatt pedig magát a kitölthető feladatsort. Valamennyi teszthez tartozik egy kreatív feladat is, amit külön fel kell majd töltenetek. Figyelem! Az új tesztsorok mindig szerda reggeltől lesznek elérhetőek, és a következő kedd éjfélig lehet megadni a válaszokat!

 


Jó időtöltést és eredményes játékot kívánnak a szervezők!

 

 

 

 

DÁTUMOK, HATÁRIDŐK

 

1. feladatsor

2. feladatsor

3. feladatsor

Megjelenés dátuma:

február 14. szerda

február 21. szerda      

február 28. szerda

Beérkezés
határideje:        

február 20. kedd

február 27. kedd         

március 6. kedd

 

 

Eredményhirdetés (helyezés nélkül az interneten): 2018. március 14.

Díjátadó: 2018. március 21.

   Támogatóink:
     
        OVF logo 60px      kdtviziglogo1DM logo 400x800 
 

 

 
    viziterv