„VÍZ-KVÍZ”

Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak

 

KEDVES GYEREKEK!

2019-ben a nemzetközi Víz Világnap jelmondata „VIZET MINDENKINEK!”.

Nap, mint nap hallunk a Föld vízhiányos, aszály sújtotta területeiről. Korotoknál fogva Magyarországon talán már láttatok cserepes földet, nyáron a kertben tikkadozó virágokat, vagy szomjas állatokat, de esetleg nem mindenki jutott el távoli országokba. Ha megváltozik egy vidéken a csapadék mennyisége, az addig ott termesztett növényekre, élőlényekre, az emberek mindennapi életére is hatással van. Még nem voltatok igazán szomjasak, nem láttatok igazán szemetes vagy olajszennyezett folyót. Milyen jó lenne, ha ezt minden gyermek elmondhatná magáról a világon!

2019. február 13-tól három héten át érdekes feladatsorokkal várunk benneteket. Ha szeretnétek velünk tartani, regisztrációtokat és az első feladatsor megoldásait ekkortól várjuk. Meglévő ismereteitek, tapasztalataitok nem lesznek mindig elegendők a helyes válasz megadására, szükségetek lehet lexikon, internet használatára is. Az egyes feladatsorok megoldására egy hét áll rendelkezésetekre. A versenybe a második feladatsor lezárásáig (febr.26.-ig.) be lehet kapcsolódni.

A díjazottak 2019. március 21-én a Víz Világnap Országos Díjátadó Ünnepségén vehetik majd át jutalmukat.

 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az idén külön kurzusba  regisztrálhatnak az egyéni és a csoportos (max.5 fő) jelentkezők.

Egy e-mail címről csak egy jelentkezést enged meg a rendszer! Az adataitokat pontosan adjátok meg a regisztrációs felületen, majd lépjetek be a pályázathoz (Internetes vetélkedő 3-6. osztályos diákoknak), és iratkozzatok fel az egyéni vagy a csoportos kurzusra! Ezután látjátok majd az aktuális feladatokat. Ha elakadtok, kérjétek felnőtt segítségét!

Minden fordulónál „Kérdések” néven megtaláljátok a tesztsor pdf-változatát, amiből előzetesen tájékozódhattok, ez alatt pedig magát a kitölthető feladatsort. Valamennyi teszthez tartozik egy kreatív feladat is, amit külön fel kell majd töltenetek. Figyelem! Az új tesztsorok mindig szerda reggeltől lesznek elérhetőek, és a következő kedd éjfélig lehet megadni a válaszokat!

 


Jó időtöltést és eredményes játékot kívánnak a szervezők!

 

 

 

 

DÁTUMOK, HATÁRIDŐK

 

1. feladatsor

2. feladatsor

3. feladatsor

Megjelenés dátuma:

február 13. szerda

február 20. szerda      

február 27. szerda

Beérkezés
határideje:        

február 26. kedd

február 26. kedd         

március 5. kedd

 

 

A fordulók megoldásai:

első forduló

második forduló

harmadik forduló

 

   Támogatóink:
     
        OVF logo 60px   DM logo 400x800      EGOM logo szines 1HU
 

 

 
    viziterv     pureco logo        bfnp lc        dinpi logo kicsi       logo bgyh        BNPlogo
      
    pilisi parkerdo        KISCELLI     nestle     eventhand     2016 sztaki logo kek