A Duna Múzeum 2021-es Víz Világnapi pályázatai

 

VIZES ÉLŐHELY

A víz érték! Becsüld meg!

SZÁMODRA MIT JELENT A VÍZ?

GYALOGOLJ A VÍZÉRT!

Keressetek egy vizes élőhelyet a környéketeken és szervezzetek családi kirándulást felderíteni lakóit, növényeit, állatait. Takarítsátok ki a környezetet, szedjétek össze az ott felgyűlt szemetet. Az eseményről írjatok beszámolót, .pdf esetleg .doc formátumban,
(max. 1000 karakter), adjátok meg a pontos helyét és idejét, készítsetek fotókat a menetéről. Az anyagot küldjétek el a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre 2021. március 31-ig.

Munkátokat emléklappal és a Duna Múzeum Vízeum kiállítására szóló ingyenes családi belépővel jutalmazzuk.

Beszélgessetek a vízről, számotokra mit jelent, mi jut eszetekbe róla?

Osszátok meg velünk gondolataitokat, érzéseiteket írásban (maximum 1000 karakter) melyhez fotót is csatolhattok - vagy 2-3 perces videóban! A történeteket .pdf esetleg .doc formátumban,
a videókat pedig youtube videó formájában várjuk. Ha van a környezetetekben természetes, vagy akár mesterséges víz, meséljétek el azt is, hogy milyen kedves történet, emlék fűződik hozzá! Az anyagot küldjétek el a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre
2021. március 31-ig.

Munkátokat emléklappal és a Duna Múzeum Vízeum kiállítására szóló ingyenes családi belépővel jutalmazzuk.

Sokan hosszú utat tesznek meg azért, hogy ivóvízhez jussanak. Főleg a nők és lánygyermekek feladata a család vízzel való ellátása, így sokszor iskola helyett is vizet hordanak. Az együttérzés kifejezésére csatlakozott 2013-ban a Duna Múzeum a („Walking for Water”) nemzetközi akcióhoz.

https://www.youtube.com/watch?v=ALcRLcf8InY

Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát környéketeken lévő természetes vagy mesterséges víz forráshoz (forrás, patak,folyó,tó, kút, stb.)! Vigyetek magatokkal 6 literes palackot és töltsétek meg vízzel, majd cipeljétek haza. Érezzetek együtt azokkal, akik a világ kevésbé szerencsés részén élnek és becsüljétek meg a vizet, ami számunkra közönséges és mindig elérhető!

Küldjetek egy képes beszámolót az eseményről és a víz felhasználásáról/mire elég 6 l víz?

A történeteket .pdf esetleg .doc formátumban (max. 1000 karakter), a videókat pedig youtube videólink formájában várjuk.

Az anyagot küldjétek el a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre 2021. március 31-ig.

Munkátokat emléklappal és a Duna Múzeum Vízeum kiállítására szóló ingyenes családi belépővel jutalmazzuk.

 


VÍZ VILÁGNAPJA 2021

Tedd meg!

02 120

03 120

 04 120

05 120

06 120

07 120 08 120 09 120 10 120

 

Jó időtöltést és eredményes játékot kívánnak a szervezők!

 

   Támogatóink:
     
        OVF logo 60px   DM-logo alap VIZEUM     
 

 
    sztaki logo 2019 uj kek