„VÉDD TERMÉSZETESEN!”

Internetes vetélkedő 7-12. osztályos diákok számára

 

 

KEDVES FIATALOK!

Naponta tapasztaljuk, hogy valami szokatlan a környezetünkben. Januárban, a leghidegebb hónapban melegrekordok dőltek országosan hazánkban. A Szaharát pedig hó borította. Olvadnak a jégsapkák, sokkoló képeket látunk az ott élő állatok szenvedéséről.  A légkör melegedése, a sarki jegek olvadása veszélyezteti a föl édesvízkészleteit. Sok terület kiszáradóban van, Afrika jövőjét különösen befolyásolja a vízhiány. Amikor egy környezeti tényezőből, mint pl. a tiszta édesvíz, hiány keletkezik, azonnal felismerjük az értékét. De miért nem hamarabb? Vajon milyen jövő vár ránk? Képes a természet helyrehozni, amit mi elrontottunk?  Esetleg mi is segíthetünk neki ebben?

Figyeljünk a természet adta megoldásokra! Figyeljünk oda és ne csak a neves napokon, hiszen a jövőnk függ a környezetünktől, különösen a vizeink állapotától. Ezért hívunk titeket a Víz Világnapja előtt egy közös játékra és együttgondolkodásra.

Ha ebben szeretnétek részt venni, 2018. február 14-től három héten át, minden héten egy feladatsor vár benneteket.  A regisztrációtokat és az első feladatsor megoldásait is ekkortól várjuk. A megoldásra egy hét áll rendelkezésetekre. A versenybe a második feladatsor lezárásáig (febr. 27.) be lehet kapcsolódni.


 

 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓK

Jelentkezhettek önállóan vagy maximum 5 fős csoportokban. Idén külön kurzusba regisztrálhatnak az egyéni és a csoportos jelentkezők. Egy e-mail címről csak egy jelentkezést enged meg a rendszer! Adataitokat pontosan és figyelmesen adjátok meg a regisztrációs felületen, majd lépjetek be a pályázathoz (Internetes vetélkedő 7-12. osztályos diákoknak), és iratkozzatok fel az egyéni vagy a csoportos kurzusra! Ezután látjátok majd az aktuális feladatokat.

Minden fordulónál „Kérdések” néven megtaláljátok a tesztsor pdf-változatát, amiből előzetesen tájékozódhattok, ez alatt pedig magát a kitölthető feladatsort. Valamennyi teszthez tartozik egy kreatív feladat is, ahová külön fel kell majd töltenetek valamilyen alkotást, munkát.

Figyelem! Az új tesztsorok mindig szerda reggeltől lesznek elérhetőek, és a következő kedd éjfélig lehet megadni a válaszokat!

A díjazottak 2018. március 21-én, Székesfehérváron vehetik majd át jutalmukat.

Jó időtöltést és eredményes játékot kívánnak a szervezők!

 

 

 

DÁTUMOK, HATÁRIDŐK

 

1. feladatsor

2. feladatsor

3. feladatsor

Megjelenés dátuma:

február 14. szerda

február 21. szerda

február 28. szerda

Beérkezés
határideje:

február 20. kedd

február 27. kedd

március 6. kedd

 

 

Eredményhirdetés, helyezések nélkül a (helyezés nélkül az interneten): 2018 március 14.

Díjátadó: 2018. március 21. Székesfehérvár

   Támogatóink:
     
        OVF logo 60px      kdtviziglogo1DM logo 400x800 
 

 

 
    viziterv