Gyalogolj a vízért!

 

A világon számos olyan terület van ahol az emberek, állatok, növények nem jutnak elegendő vízhez. Asszonyok, gyermekek sokszor 6 km-t is gyalogolnak naponta, hogy vízhez jussanak! Ha elérhető a tiszta víz a gyerekek tudnak iskolába járni, kevesebbszer betegek, a felnőttek növényeket tudnak termeszteni, állatokat tartani, így elegendő élelemhez is jutnak, de a víz a gyárak létesítéséhez is nélkülözhetetlen. Az együttérzés kifejezése hívta életre a „Gyalogolj a vízért!” („Walking for Water”) nemzetközi akciót. A Duna Múzeum e gondolatok jegyében immár hetedik alkalommal buzdít közös gyaloglásra mindenkit.

Mit kell tennetek?

Az idén arra kérünk benneteket, osszátok meg tudásotokat, frissen szerzett ismereteiket más közösségekkel, legyetek Ti is részese a szemléletformásának!

Vegyétek fel a kapcsolatot egy közeli iskola osztályával, egy baráti társasággal, vagy más egyéb intézmény, egyesület, stb. valamely csoportjával. Szervezzetek 6 km-es gyalogtúrát (oda-vissza) az adott csoporthoz, a megbeszélt időpontban. Kutakodjatok, ötleteljetek és tartsatok rövid bemutatót egy vízhiányos tájáról a világnak, hogy jobban megismerjék ők is az ott élő természetet, embereket, kultúrájukat, mindennapi életüket, a vízhiány okozta gondjaikat. Egy hátizsákba tegyetek 6 liter vizet, felváltva vigyétek és indulás! Az akció során újdonsült barátaitokkal vagy régi ismerőseitekkel igyátok meg együtt a 6 liter vizet és gondoljatok rá, milyen jó lenne, ha a világon mindenki ilyen egészséges tiszta ivóvizet fogyaszthatna!

Kik?

Jelentkezhetnek baráti társaságok, kisebb közösségek, (max.30 fő) korosztályi megkötés nélkül. Természetesen a fiatalabbak mindig kérjenek fel legalább egy felnőttet kísérőnek. Mindenképpen biztonságos útvonalat válasszatok!

 

Amit várunk:

  1. Egy ppt-t (max.12 dia) a fent megnevezett témában, melyet töltsetek fel egy Google Drive fiókba. A file linkjét írjátok be a kurzus "Feladat leadása" gombra megnyíló felületre, és adjátok le! (Egy e-mail címről csak egy regisztráció történhet.

    Kisebb gyerekek, (max. általános iskola 4. osztály) készíthetnek rajzokat is a megadott témában és a felnőttek azt lefényképezve beilleszthetik a ppt-be.

  2. A látogatáson, az akció során készült egy darab fotó, melyen a csapat tagjai láthatók. (képek jpg formátumban, max. 2 MB/kép)
  3. Térkép (lehet rajzolni is) az útvonalról, szintén jpg.

 

Meddig? A pályázatokat 2019. március 5.-én éjfélig!


Regisztráció: Ha eldöntöttétek, hogy indultok a pályázaton, regisztrálni itt tudtok: dunamuzeum.hu/moodle/login.

Értékelés:

A pályázat elsődleges célja a figyelemfelhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. A legjobb pályázatok közül sorsolással döntjük el mely csapatok képviselői vehetnek részt a 2019. március 21.-én rendezendő Országos Víz Világnap díjátadó ünnepségen. Az ünnepségen való részvételre lehetőséget kapó csapatok nevét 2019. március 13.-án, a vizvilagnap.hu honlapon tesszük közzé.

   Támogatóink:
     
        OVF logo 60px   DM logo 400x800      EGOM logo szines 1HU
 

 

 
    viziterv     pureco logo        bfnp lc        dinpi logo kicsi       logo bgyh        BNPlogo
      
    pilisi parkerdo        KISCELLI     nestle     eventhand     2016 sztaki logo kek