A Duna Múzeum 2022-es Víz Világnapi pályázatai

Gyalogolj a Vízért! / Víz Világnap 2022

Nap, mint nap, számtalan esetben van szükséged vízre: iszol, főzöl, zuhanyozol, fogat mosol. stb. Itt Magyarországon nem kell aggódnod a víz mennyisége és minősége miatt. 2.2 milliárd embernek a világon azonban nem elérhető elegendő egészséges, tiszta ivóvíz. Naponta nők és gyerekek milliói gyalogolnak hosszú kilométereken át, hogy vizet vigyenek a családjuknak. Az együttérzés kifejezése, a figyelemfelkeltés hívta életre a „Gyalogolj a vízért” nemzetközi akciót.

A Duna Múzeum újra közös gyaloglásra buzdít mindenkit!

Mit kell tennetek?
Magyarország szinte minden pontján található forrás, közkút, vagy ivócsap. Ezeknek a pontos helyét itt találjátok: https://www.kozkutak.hu/?z=8&c=46.794/17.924&o=0 Szervezzetek egy 6km-es sétát valamelyik hozzátok közel eső kúthoz, forráshoz, csaphoz. Egy hátizsákba tegyetek 6 liternyi vizet, amit felváltva cipeltek és indulás! Ha van otthon, vegyetek föl kék színű pólót, kendőt. Beszéljétek meg útközben, miben változna az életetek, ha minden nap vízért kellene járnotok! Természetesen ha hazaértek, fogyasszátok el, használjátok fel a hat liter vizet!

Kiknek szól?
Családok, baráti társaságok, kisebb közösségek jelentkezését várjuk, korosztályi megkötés nélkül.
A fiatalabbak mindig kérjenek meg legalább egy felnőttet kísérőnek!

Mit várunk?
Készítsetek egy közös fotót a kiválasztott célpontnál!
Írjatok egy rövid élménybeszámolót, melyen néhány fontos adat (célpont GPS koordináta, létszám, elérhetőség, közösség megnevezése) is szerepel! (max. 1 oldal!)

Meddig?
A pályázatokat 2022. március 15. éjfélig várjuk!

FIGYELEM! IDŐPONTVÁLTOZÁS!

A hosszú hétvégére is való tekintettel a pályázatok beküldési határideje megváltozott!


Töltsétek le ezt a nyilatkozatot, és kitöltve, aláírva szkenneljétek, vagy fotózzátok le!
A rajzot, a beszámolót és a nyilatkozatot küldjétek el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!
A levélben írjátok le neveteket, és a település nevét, ahol éltek!

Értékelés
A pályázat elsődleges célja a figyelemfelhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. A kiírásnak megfelelő pályázatok közül hármat díjazásra sorsolunk ki. A díjazottak részére A Duna Múzeumba szóló belépőjegyet és egy csoportos múzeumpedagógiai/andragógiai foglalkozásról lehetőségét ajánlunk fel. A díjazott pályázatokat feltesszük a vizvilagnap.hu google térképére.

csere
kreativ
gyalog